Fortuna Sittard zal het aflopende contract van Aziz Khalouta niet verlengen. Kortom, de spits die in het lopende seizoen tienmaal scoorde zal er komend seizoen niet meer bij zijn.

Het lijkt er op dat de nieuwe trainer Peter van Vossen een serieuze schoonmaak voor ogen heeft (als hij degene is die deze beslissingen neemt). Naast Khalouta hebben ook basiskrachten Timothy Dreesen en Yoann de Boer te horen gekregen dat er voor hen geen toekomst is in Sittard-Geleen, terwijl Gevaro Nepomuceno en Patrick N’Koyi al eerder elders onderdak hebben gevonden. Verder lijkt het onwaarschijnlijk dat Franco Zennaro nog een jaar gehuurd wordt van Standard Luik. Ook Patrick Amoah zal vast vertrekken op het einde van het seizoen.

Kevin Kis, Niels Vets, Jeffrey Vlug en Ramon Voorn hebben doorlopende contracten. Dus blijven er vier basiskrachten met een aflopend contract over van wie de toekomst onduidelijk is: Jordie Briels, Roel Janssen, Fatih Turan en Ferhat Kaya. We vermoeden dat Fortuna met deze vier verder wil (en ze daar formeel op 30 maart van op de hoogte heeft gebracht), maar willen ze ook blijven?

En dan zijn er nog enkele jeugdspelers die tegen het eerste elftal aanzitten (Bob Vankan, Lars Gulpen en Sjoerd Linssen) over wiens toekomst ook nog niets bekend is.

Bron: Dagblad De Limburger