In de eindfase van de competitie 21/22 maakte een opgebloeide Tesfaldet Tekie het belang van een opbouwende middenvelder in de ploeg duidelijk. Tekie verlengde zijn aflopende contract niet, waardoor Fortuna deze zomer achterbleef zonder opbouwende middenvelder.

Sjors Ultee maakte onlangs nog duidelijk dat hij graag zo’n type speler aan zijn ploeg zou willen toevoegen.

Fortuna Sittard probeert al een tijdje de wens van Ultee in te lossen. Zo informeerde Fortuna aan de start van de transferperiode al bij FC Groningen naar de mogelijkheden om Daniël van Kaam over te nemen.

Fortuna haakte snel af, waarschijnlijk vanwege de hoogte van de transfersom die FC Groningen vroeg voor Van Kaam, die nog een contract tot de zomer van 2023 heeft in Groningen.

Echter, in de tussentijd zette Frank Wormuth, de nieuwe trainer van FC Groningen, Van Kaam uit de selectie, omdat de middenvelder niet wilde uitsluiten dat hij deze zomer nog zou vertrekken, aldus Wormuth. Van Kaam traint sindsdien mee met de beloftes.

Fortuna zou nu opnieuw onderhandelen met FC Groningen over een transfer van de Nederlandse jeugdinternational met ook een Braziliaans paspoort. Wellicht is FC Groningen ondertussen bereid met een minder hoge transfersom genoegen te nemen.

Bron: Dagblad de Limburger