De kogel is door de kerk, Fortuna heeft Jürgen Dirkx voor één seizoen gehuurd van PSV. Hij kan aanstaande zondag tegen Vitesse al zijn debuut maken (bron: Voetbalkrant).

Met Jürgen Dirkx haalt Fortuna een oude bekende in huis. Jürgen speelde eerder ruim drie jaar voor Fortuna Sittard. Hij kwam na de promotie in 1995 over van PSV en vormde drie seizoenen lang een vast koppel centraal achterin met Robert Roest. In zijn vierde seizoen in Sittard kwam er plots belangstelling van PSV om hem terug te halen. Fortuna wilde hem best verkopen (zijn contract liep toch af op het eind van dat seizoen) maar niet voor een schijntje. Dat zinde PSV en Dirkx niet met als gevolg dat ze Fortuna dreigden met een arbitragezaak. Fortuna bond toen in en nam genoegen met een relatief geringe afkoopsom.

Gemist hebben we Dirkx eigenlijk nooit, maar dat heeft minder met zijn kwaliteiten te maken dan met die van zijn opvolger: Kevin Hofland. Dirkx was in zijn Fortuna periode zeker geen slechte verdediger, hij speelde in totaal 82 competitieduels voor Fortuna waarin hij tweemaal scoorde.
Bij PSV is Dirkx nooit echt doorgebroken. De man die hem haalde (Robson) verdween al spoedig en diens opvolger (Gerets) zag het nooit in hem zitten en haalde bovendien Kevin Hofland naar Eindhoven. En Hofland is nu eenmaal een paar klassen beter dan Dirkx zoals we ook in Sittard wel weten.
Fortuna haalt hem nu terug omdat fitte verdedigers in de selectie van Verel op de vingers van één hand te tellen zijn (en dan mag je ook nog met vuurwerk gestunt hebben…). Of Chris van Geem ook zo blij is met het aantrekken van Dirkx is vers twee.