Gisteren werd duidelijk dat de werkvergunning van Cole Bassett binnen is waardoor de 21-jarige Amerikaanse middenvelder speelgerechtigd is voor het duel met Cambuur Leeuwarden. Fortuna huurt Bassett van Colorado Rapids en ziet in hem de opvolger van Zian Flemming. Maar met het huren van Bassett is Fortuna nog niet klaar.

In Zuid-Frankrijk is de club namelijk Yassine Benrahou op het spoor gekomen. De 23-jarige aanvallende middenvelder staat onder contract bij Nîmes Olympique, scoorde afgelopen seizoen 10 doelpunten in Ligue2 en gaf en passant nog eens acht assists. Desondanks was dat niet voldoende om te promoveren met ‘Les Crocodiles’ (Nîmes Olympique eindigde als 9e in Ligue2) en is ook voor het seizoen 22/23 veroordeeld tot Ligue2.

Fortuna wilt de aanvaller graag aan zijn selectie toevoegen, maar het bleef onduidelijk met welke constructie alle partijen tevreden zijn. En daar is men nu uit. Naar verluidt gaat Benrahou zijn contract in Nîmes met één seizoen verlengen, maar speelt dit seizoen op huurbasis in Sittard-Geleen.

Overigens heeft Fortuna een optie tot koop bedongen in Nîmes. Vanwege de op handen zijnde transfers hebben ‘Les Crocodiles’ Benrahou buiten de wedstrijdselectie gehouden voor het duel tegen Dijon FCO.

Bron: l’Équipe du Soir / Kevin Nieto / l’Équipe