Theo Mommers is momenteel druk bezig een samenwerkingsverband aan te gaan met een topclub. Mommers heeft vier kandidaten uit vier verschillende landen (België, Nederland, Duitsland en Engeland) op het oog.
De bedoeling is om op lange termijn te komen tot een vruchtbare samenwerking die beide clubs ten goede komt. Concreet: de topclub kan jong talent laten rijpen in Sittard en wellicht profiteren van de uitstekende jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Fortuna krijgt de beschikking over kwalitatief goede, jeugdige spelers om op die manier het eredivisieschap op de lange termijn te kunnen veiligstellen.
Mommers geeft aan dat er ook een korte termijn aspect aan zit. Die vier topclubs gaan liever een samenwerkingsverband aan met een eredivisieclub dan met een eerste divisie club. Dus is het in ieders belang dat Fortuna niet degradeert. Dat zou kunnen inhouden dat de topclub genegen is om al op korte termijn spelers te leveren die Fortuna in de eredivisie kunnen houden.
Mommers denkt tijdens het winterkamp in Suriname witte rook te hebben over de vraag met wie Fortuna gaat samenwerken en hoe die samenwerking eruit komt te zien.
Ondertussen is de geruchtenstroom opgang gekomen. FortunaHome houdt het op de Belgische landskampioen Anderlecht. Dagblad De Limburger houdt het op de Nederlandse landskampioen PSV. We zullen het wel horen. (bron: BN/De Stem / Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad).