De blessuregolf die Fortuna momenteel teistert, slaat vooral toe onder de keepers. Momenteel beschikt Fortuna slechts over één fitte keeper: Rein Baart. Tweede keeper Davy Bertjens, die in de winterstop net hersteld was, is weer geblesseerd geraakt. Derde keeper Sten Dreezen heeft (waarschijnlijk) problemen aan zijn meniscus en tot voor kort vierde keeper Roger Hermens heeft in de winterstop besloten te stoppen. En dus zit er momenteel een 15-jarige jongen van de B-jeugd bij Fortuna op de reservebank.
Fortuna is al opzoek naar creatieve oplossingen. Zo dacht de club aan keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder, maar dat blijkt geen optie, want hij heeft in de winterstop overschrijving aangevraagd (en gekregen) om te gaan keepen bij de amateurs van UNA. En dan kun je gedurende het seizoen niet meer terug. En dan blijven er nog twee over: Ruud Hesp en Hans de Koning. Maar zover zal het wel niet komen!
Verder zijn er een paar spelers geblesseerd geraakt als gevolg van de harde grasmat in de eerste week van de training: Jochem van der Hoeven, László Mészáros en Mohammed Sillah. Maar dat zijn slechts lichte blessures. Jochem verwacht er volgende week wel weer te staan en László hopelijk ook.
Verder hebben we vier man die herstellen van een operatie: Joos van Barneveld, Cliff Hamers, Marcel Akerboom en Luc Janssen. Ze liggen alle vier op schema. De eerste twee zullen spoedig de training hervatten, bij Akerboom duurt het nog iets langer. Hij zal in maart weer aansluiten bij de groep. Luc Janssen ligt ook op schema, maar dat schema zegt dat hij pas volgend seizoen terug is…
Vervolgens hebben we Tycho Steegs die last heeft van zijn buikspieren. En dat is altijd een vervelende blessure, omdat onduidelijk is hoe lang het herstel duurt.
Tenslotte hebben we nog de twee chronische gevallen: David Klimek en Jo Geerinckx. De eerste verwacht nog een maand nodig te hebben om weer fit te worden. Maar genezen van zijn kwaal (hij loopt constant spierscheurinkjes op) is hij niet. Dus als hij weer topfit is, kan die blessure ook weer zo terugkomen. En dan hebben we natuurlijk nog Jo Geerinckx. Nog steeds geblesseerd en wie weet hoe lang het gaat duren, mag het zeggen…

Bron: Fortuna Sittard