Fortuna Sittard heeft de tweede van drie wensen (keeper, aanvallende middenvelder en aanvaller) van nieuwbakken trainer Sunday Oliseh ingewilligd door na Emrah Bassan (aanvallende middenvelder) een nieuwe doelman vast te leggen: Miguel Santos.

Santos is een 22-jarige Portugees, die (gedeeltes van) de jeugdopleiding van Benfica doorliep. In het seizoen 13/14 debuteerde hij voor Jong Benfica dat uitkomt in de Portugese tweede divisie. Gedurende het seizoen 14/15 speelde hij zich er in de basis, een positie die hij vasthield in het seizoen 15/16. Het leverde hem een transfer op naar de Engelse derdeklasser Port Vale FC, waar manager Bruno Ribeiro zojuist was aangesteld. Deze Portugees haalde een contigent spelers naar the Valiants onder wie dus Santos.

De prestaties van Port Vale (met Santos als reservekeeper) waren in de eerste competitiehelft dusdanig slecht dat Ribeiro in december ontslag nam. Nieuwe manager; nieuwe ideeen, waarin Santos niet voorkwam, dus hij mocht vertrekken. Sittard-Geleen is zijn bestemming, waar hij een contract tekent tot het einde van het seizoen.

Bron: Fortuna SC