De wegen van Fortuna Sittard en de spelers Miguel Santos en Stefan Askovski scheiden deze zomer. De contracten van beide spelers lopen af en worden niet verlengd.

Santos wordt in de winterstop van het seizoen 2016-2017 overgenomen van het Engelse Port Vale. Na een succesvol half jaar wordt zijn contract met een seizoen verlengd. Halverwege het afgelopen seizoen verliest Santos de concurrentiestrijd met de Turk Aykut Özer, maar op de momenten dat Özer door blessures niet kan spelen staat Santos telkens klaar om hem goed te vervangen. In anderhalf jaar tijd komt Miguel 43 keer in actie voor Fortuna. Twee weken geleden meldde hij via Social Media al dat hij de club zou gaan verlaten

Askovski komt aan het begin van het seizoen 2016-2017 naar Sittard. Nadat het even geduurd heeft aleer hij speelgerechtigd is, debuteert hij in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Na de komst van Sunday Oliseh in de winterstop van 2017 komt de Macedoniër niet meer in de plannen voor en wordt verhuurd aan het Poolse Gornik Leczna. In de zomer van 2017 keert Stefan echter terug, en hoe! Met twaalf treffers neemt hij een groot aandeel in de promotie van Fortuna. Denk alleen al aan de twee treffers aan het slot van de uitwedstrijd bij Jong PSV. Ook zijn juichactie in de thuiswedstrijd tegen MVV zal menig Fortuna-supporter niet snel vergeten. Stefan komt uiteindelijk tot 49 optredens in het groen-geel.

Fortuna Online wenst beide mannen heel veel succes in het vervolg van hun carrière!

Bron: Fortuna Sittard