Fortuna Sittard heeft gisteren de oefencampagne ter afsluiting van het seizoen 14/15 beeindigd met een gelijkspel tegen tweedeklasser De Ster. In Stein eindigde het duel in 1-1. De enige Fortuna treffer van de middag kwam op naam van Muhammed Mert.

Bij Fortuna speelde een pak testspelers mee. Hakan Bayram kenden we al van het duel tegen VV Limbricht. De onbekende Pool die ook tegen VV Limbricht meedeed, blijkt Matiej Termanowski te zijn, die ook in Stein zijn opwachting maakte. Termanowski is een 20-jarige aanvaller die uit de jeugdopleiding van Wisla Krakow komt, maar daar niet kon doorbreken. Na omzwervingen  bij OK Brzesko en Siarka Tarnobrzeg (Poolse tweede klassers) is hij nu zonder club. Verder was ook Tim Blättler van de partij, de spits van Chevremont die eerder tegen SC Woezik meedeed. Ten slotte, Ted de Man – die Fortuna in maart vastlegde – debuteerde ook voor Fortuna.

Nieuw in Stein waren de Belgische Ghanees Gideon Boateng, de Belg Pierre-Alain Laloux en de Nederlander Bas Elemans.

Boateng is een 24-jarige aanvaller die in de jeugdopleidingen van R. Antwerp FC, Lierse SK en RSC Anderlecht speelde. Zijn profloopbaan leidde hem langs allerlei Belgische velden plus dat van MVV. Het afgelopen seizoen zat hij zonder club.

Laloux is een 24-jarige centrale verdediger die het afgelopen seizoen in de Belgische derdeklasser bij Sprimont Comblain speelde.

Elemans is een 19-jarige aanvaller van SC Woezik. Ook hij mocht zijn potentie laten zien tijdens dit oefenduel.