Het zou zo maar eens kunnen dat de voorzitter van de raad van commissarissen van Fortuna Sittard ongewild een bom heeft gelegd onder de fusiebesprekingen.
Emmo Meijer bekleedt naast een commissariaat bij Fortuna ook nog een topfunctie bij DSM met als gevolg dat hij in de fusiebesprekingen twee petten op heeft. Enerzijds behartigt hij de belangen van Fortuna Sittard en anderzijds heeft hij behoorlijk wat in de melk te brokkelen bij een broodnodige grote sponsor van de nieuwe fusieclub.
Volgens Roda en MVV heeft Emmo Meijer afgelopen zondag de toezegging gedaan dat DSM de fusieclub fors zou gaan sponsoren met als gevolg dat zij de plannen om te komen tot een FC Limburg vol zijn gaan steunen. Want slechts wanneer de grote sponsoren zich achter FC Limburg scharen zien beide clubs iets in de fusieclub.
Maar nu blijkt dat Meijer die toezegging helemaal niet gedaan heeft of niet hard kan maken. Consequentie: MVV en Roda zien er geen gat meer in en verwachten niet dat er op korte termijn overeenstemming bereikt kan worden.
Fortuna Online sprak afgelopen week met Emmo Meijer en heeft zich een redelijk beeld kunnen vormen van de man. Meijer is een enthousiasmerend persoon, die een voorstander is van “groot denken”. Maar in al zijn enthousiasme wil hij de realiteit nog wel eens uit het oog verliezen en daar schuilt het gevaar. Mede onder zijn leiding zijn er bij Fortuna Sittard risico’s genomen die op rationele gronden onverantwoord zijn. Risico’s die de club op de rand van de afgrond gebracht hebben en het laatste duwtje kan elk moment gegeven worden. We kunnen ons heel goed voorstellen dat hij in de fusiebesprekingen in het heetst van de strijd veronderstellingen over de deelname van DSM heeft gemaakt die niet gefundeerd waren.
En daarmee legt Meijer (ongewild want hij is een voorstander van de fusie) een bom onder de fusiebesprekingen (bron: Dagblad De Limburger).