De begroting van Fortuna Sittard zal in het seizoen 11/12 uitkomen op 2,4 miljoen euro. Dat is een stijging van 300.000 euro ten opzichte van vorig seizoen. Voorzitter Meijers geeft drie redenen aan ter verklaring van deze stijging.
Ten eerste krijgt Fortuna hogere inkomsten uit TV gelden, hetgeen te maken heeft met het feit dat Fortuna niet langer meer een “categorie 1” club (lees: zorgenkindje) is bij de KNVB. Dat scheelt pakweg 100.000 euro. Nogmaals hulde aan het bestuur om dit voor mekaar te krijgen.
Ten tweede gaat Fortuna zelf de catering in handen nemen in de hoop daar meer geld aan te verdienen dan uitbesteden. De Goodyear commissie klinkt dit als muziek in de oren.
Ten derde legt Fortuna een “gezonde ambitie” aan de dag wat betreft seizoenkaart- en businessseatverkoop. Hier is Fortuna Online iets huiveriger, want als de ambities niet waar worden gemaakt hebben we op het einde van het seizoen een financieel probleem. Desalniettemin, hebben we niks tegen gezonde ambities, zolang het woord “gezond” maar niet door Jacques Opgenoord wordt gedefinieerd.

Bron: Fortuna Sittard