Nadat de Turkse mediatycoon Acun Ilıcalı aangaf Fortuna te kopen (dat op dat moment erg prematuur was), ontplofte Fortuna’s sociale media. En ook vanmiddag heeft de sociale media van de Sittardse club het zwaar als Fortuna bekendmaakt dat aanvaller Burak Yilmaz vanaf komend seizoen in het geel en groen te bewonderen valt.

Juist bekomen van de commotie richt Technisch Manager Sjoerd Ars zijn pijlen alweer op een andere speler. De Telegraafs ‘Telesport’ meldt namelijk dat Fortuna Silvester van der Water op het oog heeft om Lisandro Semedo op te volgen.

De 25-jarige rechterspits staat onder contract bij het Amerikaanse Orlando City, maar die overgang is op een teleurstelling uitgelopen. De Amerikanen zijn bereid Van der Water te laten gaan en Fortuna is één van de gegadigden.

Maar volgens RTV Utrecht is ook FC Utrecht in de markt voor de vleugelspits. Tijdens het play-off duel tussen de Domstedelingen en Vitesse zat Van der Water op de tribune van Stadion Nieuw Galgenwaard. Volgens RTV Utrecht geldt Van der Water als optie voor nieuwbakken-trainer Henk Fräser.

Mogelijk vormt het salaris van Van der Water een probleem. Dat bedraagt volgens de regionale omroep zo’n $ 350,000. FC Utrecht kan dat hoogstwaarschijnlijk wel opbrengen, maar is voor Fortuna-begrippen misschien fors. En dan zwijgen we nog over een mogelijke transfersom.

Bron: De Telegraaf / RTV Utrecht