Ook aan de overkant van de plas is de voorbereiding op het nieuwe seizoen inmiddels in volle gang. Zowel Grimsby, Oxford als de Rangers kwamen zaterdagmiddag in actie.

Grimsby Town heeft de tenten opgeslagen in Zweden. De eerste oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Ystads FF werd met 2-2 gelijkgespeeld. De 300 toeschouwers zagen Michael jeffrey laat in de tweede helft invallen. Jeffrey zal het moeilijk krijgen dit seizoen. De Mariners hebben twee nieuwe spitsen gehaald. De concurrentie wordt daarmee moordend. Er lopen zes spitsen rond, terwijl er maar twee plekken te vergeven zijn.

Oxford United speelde de traditionele stadsderby tegen kleine broer Oxford City en won met 5-0. In de eerste helft was er nog sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Na de thee walsten de U’s echter over hun tegenstander heen. Phil Gray scoorde opnieuw niet en werd in de loop van de tweede helft vervangen.

De Glasgow Rangers speelden op het eigen Ibrox een testimonial voor John Brown (bijnaam: The Bomber). Anderlecht was de tegenstender en won verdiend met 2-1. De 25.000 toeschouwers zagen een mat Rangers dat nauwelijks potten kon breken. Fernando Ricksen, die 90 minuten speelde, deed in positieve zin van zich spreken met een assist voor de enige Schotse (nou ja….) goal van de Argentijnse aanwinst Canniggia.