De Engelse krant The Evening Standard meldt dat Arsenal geïnteresseerd is in oud-Fortunees Kevin Hofland. Arsenal is momenteel op zoek naar een centrale verdediger die naast Tony Adams kan spelen. Arsenal heeft haar oog laten vallen op Sol Campbell van de Spurs, maar deze transfer wil maar niet opschieten. Om Campbell onder druk te zetten heeft Arsenal een alternatief gezocht en gevonden in de persoon van Hofland.

Arsenal zou bereid zijn om 10 miljoen te betalen voor Hofland. Dat is evenveel als PSV Fortuna betaalde, met dien verstande dat Arsenal in Britse ponden betaalt en PSV in guldens. Voor één pond krijg je tegenwoordig drie guldens en 65 cent. Met andere woorden in één jaar tijd is Hofland ruim drieëneenhalf maal zoveel waard geworden. Dat zegt iets over de ontwikkeling van deze speler, maar het zegt ook iets over de belachelijke prijs die Fortuna gevangen heeft van PSV.
Het geeft eens temeer aan dat het erg handig is om bij een transfer van een talentvolle speler (Van Bommel, Hofland, Van Barneveld) bij verkoop vast te leggen dat Fortuna meeprofiteert als de kopende club de betreffende speler later weer doorverkoopt voor grof geld (bijvoorbeeld 10% van de tranfersom).