‘Ik zou ook graag zo’n vlag willen, maar hoe maak je zoiets?’ Hieronder proberen we op deze vraag een antwoord te geven. Lastig is het alvast niet, want wij hebben het trucje al meermaals met succes uitgevoerd. Geduld, doorzettingsvermogen, gezond verstand en een portie creativiteit helpen je al een heel eind op weg. Veel succes, maar vooral, veel plezier bij het maken! Au travail.

 Castorama, hofleverancier der Lateral Boys

Sinds enige tijd houden we ons bezig met het fabriceren van sfeerartikelen. Geen lintjes, vlaggetjes of klaphanden, maar étendards, spreekbanden, vlaggen en spandoeken. Om je al een beetje op weg te helpen hebben we een handleiding ontwikkeld, waardoor het hopelijk allemaal wat eenvoudiger wordt om zoiets zelf te maken. Lees dit goed door en ga vervolgens aan de slag. Als je een beetje handig bent, kun je de mooiste resultaten bereiken. Belangrijk is dat je de juiste materialen inkoopt. Wij schaffen steevast onze ‘grondstoffen’ aan bij Castorama. Zij bieden een ruim assortiment aan van tal van producten, variërend van PVC-buis tot verf tot behang tot plakband. Er is vast wel een castorama-vestiging bij jou in de buurt!

Ondanks dat in Italië tal van weverijen zijn gevestigd die een hoge kwaliteit aan stoffen fabriceren, kun je het best gewoon de plaatselijke weekmarkt oplopen. Zowel in Sittard alsook in Geleen heb je keuze genoeg. Denk niet dat je bij de eerste de beste marktkoopman een goede koop hebt gedaan, want schijn bedriegt. Hoe langer je wacht met ‘ja’ zeggen, des te lager wordt de prijs. Probeer je materiaal in te kopen tegen de absolute bodemprijs.


De Sittardse weekmarkt, broedplaats van stoffenhandelaren

Openingstijden weekmarkten:

Geleen
zaterdag 09.00 – 17.00 uur

Sittard
donderdag 08.00 – 13.00 uur

Bedenk van te voren goed wat je wilt gaan maken. Als je een grote vlag wilt maken, koop dan stof dat zo licht mogelijk is (bijvoorbeeld nylon). Hoe zwaarder het stof, des te groter dienen je spierballen te zijn. Het zwaaien of vasthouden kan behoorlijk zwaar zijn, zeker als je constant wordt dwarsgezeten door valwinden! Hieronder tref je per sfeerartikel een beschrijving aan van het fabricageproces. Veel succes!