De onderhandelende partijen (3W, Fortuna Sittard, Wessels en de Gemeente Sittard-Geleen) hebben gisteravond laat een akkoord bereikt over de doorstart van Fortuna Sittard. Vandaag zijn de laatste handtekeningen gezet, waardoor Fortuna Sittard van een dreigende ondergang is gered. Alle partijen hebben water bij de wijn gedaan, waardoor het toch tot een akkoord is gekomen.

Vanmiddag om 17.30 uur zal er in het stadion van Fortuna Sittard een persconferentie worden gehouden. De onderhandelaars van Fortuna Sittard, de gemeente Sittard–Geleen, 3W en Wessels geven een toelichting op de onderhandelingen rondom de doorstart van Fortuna Sittard en bedrijvenstad Fortuna.
Voor de supporters is vanaf 16.30 uur het supportershome geopend en dit is uitsluitend toegankelijk via de officiële ingang van het supporterhome aan de voorkant van het stadion. De persconferentie is vanuit het supportershome live te volgen op de aldaar aanwezige TV’s. Na afloop van de officiële persconferentie zal voorzitter Emmo Meijer de supporters in het supportershome rechtstreeks informeren.