Ufukcan Engin heeft Fortuna Sittard alweer verlaten. De 18-jarige middenvelder die tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen overkomt van het Turkse Çanakkale Dardanel SK verlaat Fortuna en stapt over naar İstanbulspor A.Ş.

En zo eindigt Engins passage al na minder dan zes maanden. Het is een publiek geheim dat Engin moeite had zich aan te passen aan het leven in de Westelijke Mijnstreek en niet tevreden was over het gebrek aan speeltijd. Vanwege het feit dat Fortuna niet over een ‘Jong Elftal’ beschikt beperkte zijn speeltijd zich tot enkele minuten in de hoofdmacht.

Tijdens zijn halve seizoen in Sittard komt Ufukcan Engin tot amper vier invalbeurten in de competitie en één volledige wedstrijd in het bekertoernooi. Opvallen doet Engin tijdens zijn optredens met Turkije O19, waar hij doorgaans een basisplek heeft, scoort en het zelfs schopt tot aanvoerder.


Ufukcan Engin zet aan namens Turkije O19

Fortuna heeft inmiddels op het vertrek van Engin ingespeeld door Todd Cantwell voor de rest van het seizoen te huren van Norwich City FC.

Bron: İstanbulspor A.Ş. Twitter