Daar waar iedereen met goede zin aan de week is begonnen zorgt de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB voor een domper door bekend te maken dat Fortuna drie punten in mindering wordt gebracht. En ondanks dat het sportief beter gaat dan de afgelopen seizoenen, is er achter de schermen dus nog een hoop werk te verzetten.

Één van de pijlers onder het reddingsplan dat de club tegen het einde van het seizoen 15/16 heeft opgesteld is het crediteurenakkoord. Daarmee is de club in één klap verlost van schulden uit het verleden, maar dit akkoord kost natuurlijk ook geld. En wel zo’n slordige € 360.000. Een eis van de KNVB was dat dit bedrag op 15 juni op de rekening van de club stond en dat stond het niet. Na het overnemen van 85% van de aandelen van Fortuna door Isitan Gün stond dat geld wél op de rekening, maar dat was na 15 juni. En dat komt de club op een publieke waarschuwing te staan. In feite zou het niet uitvoeren van het crediteurenakkoord per 15 juni de club al op een aftrek komen te staan van drie punten, maar daar ziet de voetbalbond vanaf.

Ook moet de club een plan van aanpak (PvA) overleggen waaruit blijkt hoe de club de onveilige categorie 1 verlaat, maar dat uitvoering van het PvA wordt door de beroepscommissie licentiezaken beoordeeld als onvoldoende. En omdat de club haar eigen PvA niet naleeft, trekt de KNVB dus drie punten af. En dat is toch wel een deuk in het broze, maar wel toegenomen vertrouwen in de club dat is ontstaan na de intrede van Isitan Gün.

De club overweegt een gang naar de rechter.

Bron: KNVB