Nadat er een einde kwam aan het Hongaarse avontuur van Áron Dobos bij ETO FC Győr, zoekt de middenvelder zijn voetbalgeluk nu zo’n 280 kilometer ten zuidoosten van Győr. Afgelopen week speelde Dobos namens Szeged-Csanád Grosics Akadémia tegen Szolnoki MÁV FC en neemt daarbij de openingstreffer voor zijn rekening.

Vanmiddag stond het oefenduel met Dunaújváros PASE op het programma en wederom laat Dobos zich opmerken. 1.ooo toeschouwers zien in het Szent Gellért Fórum Dobos na een kwartier op doel schieten waarbij de bal via het hoofd van een verdediger van Dunaújváros PASE op de paal belandt.

Na 25 minuten is het wel raak. Dobos zorgt uit een voorzet vanaf de linkerkant voor de openingstreffer. Nog voor rust verdubbelt de thuisclub de score als Zsolt Gajdos vanaf de strafschopstip voor 2-0 zorgt.

In de rust wisselt de coach van Szeged-Csanád GA op één na alle spelers en zien we Dobos niet meer terug. De scheve situatie wordt door Dunaújváros PASE rechtgezet, waardoor het duel in 2-2 eindigt.

Zondag aanstaande speelt Szeged-Csanád GA de volgende oefenwedstrijd. Dan is Újpest FC de tegenstander. De tijd zal leren of Dobos dan weer van de partij is en of hij uiteindelijk een contract in Csongrád zal verdienen.

Bron: Szeged-Csanád Grosics Akadémia / Foto: Magyar Építők