Áron Dobos is er sinds zijn komst bij aanvang van het seizoen 18/19 niet ingeslaagd door te breken richting eerste elftal. De nu negentienjarige vleugelaanvaller kwam in anderhalf seizoen niet verder dan twee invalbeurten bij het eerste elftal. Dobos heeft nog een contract in Sittard-Geleen tot de zomer van 2022 en dus zou het voor zijn ontwikkeling beter zijn als hij (elders) aan spelen zou toekomen.

Dobos ging in de winterstop dus op zoek naar een nieuwe club. Het zag er lange tijd naar uit dat hij naar de Slowaakse hoogsteklasser ŠKF Sereď zou gaan, de nummer tien uit de Fortuna liga. Dobos ging mee op trainingskamp in Turkije. Hij speelde de nodige oefenduels voor Sereď, waarin hij ook enkele malen scoorde. Sereď presenteerde de afgelopen weken zes winteraankopen, maar Dobos zat er niet tussen.

Nu wordt duidelijk waarom, want Dobos tekent een huurcontract bij de Hongaarse tweedeklasser ETO FC Györ. ETO huurt Dobos voor de rest van het seizoen van Fortuna Sittard (zonder optie tot koop). ETO kon deze transfer nog afronden, omdat de transfermarkt in Hongarije gisteren pas sloot.

We wensen Dobos veel succes in zijn vaderland.

Bron: Fortuna Sittard / ETO