In een interview met Dagblad De Limburger bevestigt Ferry de Regt dat hij Fortuna zal verlaten, ondanks dat er eind maart nog de intentie was van club en speler om een nieuw contract aan te gaan. De Regt: “Isitan Gün heeft mooie plannen met de club en daar had ik graag deel van willen uitmaken“. Kortom, De Regt vertrekt bij Fortuna met tegenzin; niet omdat hij een aanbod op zak heeft van een andere club dat hij niet kan laten schieten. Hij laat zich echter niet uit over de exacte reden van zijn vertrek.

Dagblad De Limburger suggereert dat een conflict tussen De Regt en de technische staf ten grondslag ligt aan het vertrek van Fortuna’s aanvoerder. Eerder suggereerde de krant ook al dat een conflict tussen de technische staf en verzorger Marco Lemmens tot het vertrek van de laatste leidde. Destijds vermoedde de krant ook dat het onverwachte vertrek van assistent-trainer Tini Ruys te maken had met spanningen tussen hem en hoofdtrainer Sunday Oliseh.

Hoe dan ook, Fortuna moet op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. De Regt scoorde elf doelpunten in twee seizoenen voor Fortuna en leek een mooi koppel te vormen met Perr Schuurs in Fortuna’s verdedigingsas.

Bron: Dagblad De Limburger