David Klimek heeft zijn contract ingeleverd bij Fortuna. De sympathieke Duitser/Pool houdt het na drie seizoenen vol blessureleed voor gezien en gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière.
Drie jaar geleden kwam Klimek over van de jeugdopleiding van Schalke’04. De linksback leek de opvolger van Edwin Hermans te gaan worden, maar allerlei blessures wierpen roet in het eten. En nu heeft David de handdoek geworpen. Of hij nog ergens in Duitsland op amateurniveau gaat spelen, is niet bekend.
Wij vroegen trainer Hans de Koning om een korte reaktie: “Wij betreuren het ten zeerste dat David deze beslissing heeft genomen, hij was een waardevolle speler. Wij hebben geprobeerd hem om te praten, maar hij speelde eigenlijk al sinds einde vorig seizoen met de gedachte om zich op zijn maatschappelijke carrière te richten. Steeds weer terugkerende blessures hebben inderdaad ook een rol gespeeld bij dit besluit, hij had voor zichzelf een bepaalde doelstelling en vond dat hij zijn verwachtingen niet meer kon inlossen.”

Bron: Fortuna Sittard