1 April komt er weer aan en dus moet Fortuna aangeven wat te doen met spelers die een aflopend contract hebben. Drie spelers wiens contracten aflopen per 1 juli 2012 hebben van Fortuna te horen gekregen dat hun contract niet wordt verlengd: Randell Shakison, Faton Trstena en Badre Kotbani.

Randell Shakison is bezig aan zijn tweede seizoen bij Fortuna, maar het merendeel van beide seizoenen heeft hij in de lappenmand doorgebracht. Talent heeft Shakison wel, met als hoogtepunt het thuisduel tegen Helmond Sport vorig seizoen waarin hij in de laatste minuut de bevrijdende 3-1 scoorde, maar het aanhoudende blessureleed zal vast de hoofdreden zijn voor het niet verlengen van zijn contract.

Faton Trstena werd aan het begin van het seizoen aan de selectie toegevoegd op voorspraak van Wim Dusseldorp, die het blijkbaar in de spits zag zitten. Het leverde Faton een invalbeurt op in het eerste competitieduel uit bij Sparta. Overmand door de zenuwen speelde Faton weinig klaar. Iets wat Dusselsorp ertoe aanzette om Faton publiekelijk volledig af te branden. Sindsdien hebben we niets meer vernomen van Faton. We zullen dus nooit te weten komen, wat Faton waard zou zijn geweest als Dusseldorp eerst tot tien had geteld voordat hij iets in de microfoon slingerde.

Badre Kotbani is weer een ander verhaal. Naar verluidt: veel talent; weinig discipline. Jammer, want in de wedstrijden die hij speelde etaleerde hij zijn kunnen. Dusseldorp zette Kotbani al aan het begin van het seizoen uit de selectie.

Kortom, voor geen van de drie spelers zal dit nieuws als een verrassing komen.