Het is 7 juli 2018, even voor 18.00 uur. Iedereen parkeert zijn of haar auto in de buurt van Sportpark ‘De Krao’ want het is eindelijk zover: Fortuna trapt na 16 jaar de oefencampagne af als eredivisionist!

Het waren 16 jaren met veel ‘downs’ en nauwelijks ‘ups’ en dus is het niet verwonderlijk dat de euforie groot is. Iedereen wilt erbij horen en dat laat bij mensen kassa’s rinkelen. Zo zagen we tijdens de huldiging op de Sittardse Markt al verkopers met shawls waarop ‘Fortuna Sittard Eredivisie’ te zien was en bij VV Sittard duiken fluoriserende shirts op die refereren aan de promotie naar de Eredivisie. Die zijn niet te koop, neen, ze worden gratis verstrekt aan iedereen die interesse heeft!

Het is een prima initiatief, maar er wordt en passant wél reclame gemaakt voor het makelaarskantoor van Riet Quaden. Quaden, tevens shirtsponsor van het Munstergeleense SVM, ziet voor het tweede seizoen op rij de oefenwedstrijd tegen SVM in het water vallen (Fortuna kiest in evenzoveel jaren voor een seizoensopening bij VV Sittard) en probeert zo wellicht de schade te beperken?

Fortuna Sittard neemt de felicitaties van Riet Quaden niet in ontvangst

Fortuna is in ieder geval niet gediend van externe partijen die over de rug van de club geld willen verdienen of reclame willen maken en dreigt met juridische stappen. Voor de verstrekkers van de shirts in kwestie het signaal te stoppen met het uitdelen ervan. Daarnaast doneren ze € 500 aan de Sittardse jeugdopleiding waarmee de kous af is.

Maar het uitdelen van de shirts heeft er ontegenzeggelijk voor gezorgd dat het aantal gele hesjes avant la lettre dat te zien viel tijdens de lange zomer van 2018 hoger was dan normaal!