Het is inmiddels een model dat allang is uitgefaseerd uit de collectie van Adidas. Eeuwig zonde! Want ‘met de Adidas ACE 17.1 FG ben jij de baas op het veld’. En dat is wat we willen. En wij niet alleen, deze slagzin heeft ook Wessel Dammers overtuigd te kiezen voor deze voetbalschoen. Of hij heeft een overeenkomst met ‘het merk met de drie strepen’ en sturen de nazaten van Adi Dassler Wessel om de zoveel maanden een nieuw paar toe? Wie weet.

Het model lijkt in ieder geval op niets dat refereert aan een voetbalschoen zoals die ooit werd ontworpen. En schoen van leer dat tegen een stootje kan, voorzien van een resem aan noppen dat ervoor zorgt dat je niet te pas en te onpas op je snufferd gaat.

Een voetbalschoen voor eindbazen

Ondanks dat zwart nog altijd overheerst, kun je niet ontkennen dat deze schoen wel heel erg rood is. Komt goed uit, want hierdoor heeft Wessel de schoenen kunnen voorzien van zijn handtekening en heeft en passant ook nog zijn rugnummer toegevoegd. Tijdens zijn eerste seizoen in Sittardse dienst speelt Wessel met nummer 6 en tijdens zijn tweede seizoen hebben we niet kunnen vaststellen dat hij deze schoenen ook écht heeft gedragen.


Dateren deze schoenen uit de Feyenoord-periode?

Is het een paar voetbalschoenen dat Wessel nog op zolder had liggen? Zo ja, past dit item naadloos in het BBC-programma ‘Cash in the Attic’. Zo nee, ook prima. Ze passen hoe dan ook heel mooi in ons ‘Cabinet de curiosités’!