Na afloop van het seizoen 22/23 werd afscheid genomen van huurling Kristijan Bistrović. Tijdens een sessie Zaanse Methoden spreekt de 25-jarige middenvelder zijn voorkeur uit voor Fortuna als toekomstig werkgever, maar zo eenvoudig ligt dat niet. De Kroaat ligt onder contract bij het Russische CSKA Moskou en die club wilt hem vast verkopen. En de transfersom in combinatie met Bistrović’ salaris maakt een overgang er niet eenvoudiger op. En dus kijkt Fortuna in eerste instantie verder.


Zien we Kristijan Bistrović niet meer terug?

Haar blik is gericht op een andere grootstad, namelijk Utrecht. Daar speelt namelijk Luuk Brouwers. De middenvelder kwam aan de vooravond van het seizoen 22/23 over van Go Ahead Eagles waar hij twee jaar de dienst uitmaakt op het Deventer middenveld. Brouwers start in de beginfase van de competitie vaak in de basis, maar de onrust die FC Utrecht de laatste seizoenen zo kenmerkt zorgt ervoor dat hij nooit onbetwist basisspeler wordt in de Domstad.


Tijjani Noslin drukte FC Utrecht afgelopen seizoen nog wat verder in de problemen

Voor Brouwers, die nog tot en met het seizoen 26/27 onder contract ligt bij FC Utrecht, ligt een vertrek voor de hand, aangezien de Utrechters inmiddels al een flink aantal spelers aan hun ruime kern hebben toegevoegd. Maar als Fortuna Brouwers definitief wilt overnemen, dan zal het een afkoopsom moeten betalen en daar wringt mogelijk de schoen. Al is een verhuur ook bespreekbaar, wat FC Utrecht betreft.

Bron: Dagblad de Limburger / Voetbal International