Het is één april geweest en dan moet je als voetbalwerkgever werknemers met een aflopend contract wettelijk verplicht laten weten wat je met ze voor hebt.
Bij Fortuna betekent dat steevast dat bijltjesdag is aangebroken. Van tien spelers loopt het contract af en zeven van de tien hebben te horen gekregen dat er voor hen geen plaats meer is. Dat zijn: Rolf Landerl, Dennis Gerritsen, Edwin Hermans, Cliff Hamers, Roger Haine, Ismael Ayaz en Dave Bertjens.
Twee van de tien (Wesley Peusch en David Klimek) hebben ook de wacht aan gezegd gekregen, maar zijn momenteel geblesseerd. Mochten zij de komende maanden blessurevrij geraken, dan is er nog een mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een contract.
De laatste met een aflopend contract is Marco Heering. Hij zal zeker niet als speler meer terugkeren in het komende seizoen bij Fortuna, maar wellicht is er wel een andere rol voor hem weggelegd. De humor die hij op de training brengt is blijkbaar onmisbaar!

Verder hebben we nog een reeks huurlingen in de selectie: Van Geem, Van Dieren, Dirkx, Claudio en Simons. Eigenlijk is er pas voor één speler duidelijkheid en dat is René van Dieren. Hij zal Fortuna verlaten.
Verder heet Fortuna de optie tot koop van Chris van Geem laten verstrijken. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet kan blijven. Misschien huurt Fortuna hem nog een seizoen van Racing Genk.
Jürgen Dirkx heeft meermalen aangegeven dat hij bij voorkeur niet in de eerste divisie wil spelen, maar terugkeren naar PSV is ook geen optie (daar krijgt hij geen speeltijd). Als er zich dus een eredivisieclub voor hem meldt, zal hij zeker weggaan. Meldt die club zich niet, dan is er een waterkansje dat hij blijft.
En voor Claudio en Simons zal wel hetzelfde gelden, waarbij dan ook nog geldt, dat ze in de afgelopen weken niet echt hebben kunnen overtuigen bij Fortuna. Dus of Fortuna deze twee spelers überhaupt wil hebben, is nog maar de vraag.

En dan hebben we natuurlijk nog de spelers met een doorlopend contract die geen zin hebben in eerste divisie. Dat blijken er drie te zijn. Joost Volmer wil in de eredivisie blijven. En de afgelopen weken bleek al dat er voldoende belangstelling voor hem is. Dus die zal wel wegkomen. De tweede is Fritz Emeran. Ook die zal wel wegkomen en tenslotte Stijn Haeldermans. Ook hij vindt van zichzelf dat hij op het hoogste niveau thuishoort. Nou ja, we zijn benieuwd wie hem gaat halen!

Tenslotte hebben we dan nog de spelers met een doorlopend contract die waarschijnlijk ook in de eerste divisie voor ons geen waarde hebben. Bijvoorbeeld de immer geblesseerde Jo Geerinckx. Fortuna is een afkeuringsprocedure gestart voor Jo, want dit heeft geen zin.
Maar over de andere kneusjes horen we bitter weinig. Wat te denken van Van der Hoeven? Hij kan het niveau misschien wel aan, maar is doorlopend geblesseerd. Pascal Averdijk? Die wil wel voetballen, maar kan het niet. Dennis Krijgsman? Die kan niet voetballen en nog erger hij wil het niet eens… Gaan we die spelers ook nog kwijt raken?? (bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger).