In een openhartig interview met Complete Sport Nigeria geeft Sunday Oliseh aan wat Fortuna’s plannen zijn voor de aanstaande transferperiode. Van de huidige spelersgroep wil Oliseh met dertien spelers verder. Daarnaast wil hij acht nieuwe spelers aantrekken.

Als we kijken naar de huidige selectie dan hebben elf spelers een contract voor volgend seizoen: Sjoerd Ars, Stefan Askovski, Djibril Dianessy, Adrian Purzycki, Vitor Saba, Dries Saddiki, Miguel Santos, Perr Schuurs, Finn Stokkers, Gavin Vlijter en Leon ter Wielen.

Verder heeft Fortuna te kennen gegeven met Christopher Braun, Jordie Briels, Kamen Hadzhiev, Marco Ospitalieri en Ferry de Regt verder te willen. Dat brengt het totaal op zestien. Dat zijn er drie meer dan waar Oliseh van uitgaat.

We kunnen ons voorstellen dat Ter Wielen en Askovski Fortuna ondanks doorlopende contracten verlaten (of verhuurd worden). Dat zou het totaal terugbrengen tot veertien. Wellicht is er nog een derde speler die verkocht/verhuurd wordt. Het kan ook zo zijn dat Fortuna minder enthousiast is geworden om de contracten van Christopher Braun en Kamen Hadzhiev te verlengen, die ontevreden waren over Fortuna’s contractvoorstel (dat voortvloeide uit een optie in hun aflopende contract).

Hoe dan ook, zoals de zaken er nu voorstaan (maar alles kan natuurlijk veranderen) lijkt het onwaarschijnlijk dat spelers met een aflopend profcontract die te horen hebben gekregen dat Fortuna niet met ze verder wil, alsnog een contract krijgen (Emir Dautovic, Aziz Khalouta, Luc Mares, Demen Roumen, Junior Torunarigha).

De komende maanden zal duidelijk worden wie die acht nieuwe spelers (onder wie een keeper) zullen zijn. We zijn benieuwd.

Ten slotte deelt Oliseh in dit interview ook nog mee dat Fortuna Sittard het stadion heeft gekocht (van eigenaar Fitland). Ook dat is een primeur, waar Fortuna Sittard tot dusverre nog niets over gezegd heeft.