Volgens enkele Turkse Twitter-accounts heeft Fortuna Sittard de Turkse middenvelder Mustafa Kapı een aanbieding gedaan. De amper 17-jarige speler staat onder contract bij Galatasaray en komt uit voor het O19-team van de Turkse grootmacht.

Kapi speelt oorspronkelijk in de jeugd van Denizlispor, maar stapt al gauw over naar Galatasaray. Van daaruit doorloopt Kapı de jeugdreeksen van ‘Cim Bom Bom’ om uiteindelijk uit te komen in het O19-elftal. Maar zoals Isitan Gün al verklaarde in het interview dat hij gaf aan het Turkse ‘Goal.com’ is het voor jeugdspelers quasi onmogelijk het eerste elftal van zo’n grote club te bereiken. En daar is Kapı nu achter, aangezien hij zijn contract in Istanbul niet wilt verlengen. En dat is natuurlijk niet zo gek als je een aanbieding uit Sittard-Geleen op zak hebt!

Bron voor alle Twitteraars is de Turkse journalist Salim Manav. Hij is werkzaam bij de Turkse sportzender ‘Radyospor’, een landelijk opererende radiostation dat zich uitsluitend richt op sport. Manav’s twitteraccount heeft 33.050 volgers, hetgeen niets zegt over de betrouwbaarheid van zijn bericht, maar wel over de populariteit van de journalist. Ook in dit dossier is het dus gissen naar het realiteitsgehalte ervan.

Bron: Salim Manav Twitter