Ragnar Oratmangoen speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard. Hij kwam over van FC Groningen, dat na de degradatie in het seizoen 2022/23 met een schone lei wilde beginnen.

Hij speelde vorig seizoen 27 Eredivisieduels voor Fortuna Sittard, maar het merendeel als invaller (19), waarmee hij de koning van de invalbeurten was bij Fortuna.


Bij RKC Waalwijk staat Ragnar Oratmangoen aan de basis van Kaj Sierhuis‘ winnende treffer

Zijn prestaties in Sittard waren voldoende reden voor de Indonesische voetbalbond om Oratmangoen te selecteren voor het nationale elftal. Hij maakte inderdaad ook zijn debuut.

Fortuna had een koopoptie in het huurcontract om de middenvelder definitief over te nemen van FC Groningen, maar zag daar uiteindelijk van af.

In principe zou hij deze zomer terugkeren naar het inmiddels gepromoveerde FC Groningen, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2025. Echter, bij FC Groningen lijkt er weinig toekomstperspectief voor Oratmangoen.

En dus mocht de middenvelder uitkijken naar een nieuwe club. Die heeft hij ondertussen gevonden in België. Oratmangoen tekent een contract bij FCV Dender EH, de promovendus naar de eerste klasse, die onlangs Michael Verrips overnam van Fortuna Sittard.

RTV Noord weet te melden dat FCV Dender Oratmangoen transfervrij overneemt (FC Groningen zou wel een stevig doorverkooppercentage hebben bedongen). Verrassend, want we vermoeden dat Fortuna Oratmangoen voor de zomer wel zou hebben gecontracteerd als hij transfervrij was geweest.

Hoe dan ook, we wensen Oratmangoen veel succes in Oost-Vlaanderen.

Bron: FCV Dender EH / RTV Noord