Jong Fortuna Sittard heeft de oefenwedstrijd tegen S.V. Meerssen met 0-3 gewonnen. De wedstrijd stond in het teken van het debuut van proefspeler Michael Lacroix. Hij kon zich helaas geen moment onderscheiden…

In de eerste helft kregen de toeschouwers een gelijkopgaand duel voorgeschoteld. Jong Fortuna had een licht overwicht, maar wist dit niet in veel kansen te vertalen. De kansen die Jong Fortuna kreeg waren voor Zarko Grabovac. Zo kopte hij in de beginfase op een hoekschop van Tom Daemen maar net over de dwarsligger.

Het was één van de weinige voorzetten waar de spitsen iets mee konden doen. Grabovac sleurde dat het een lust was, maar kreeg maar weinig steun hierin. Op de linkerflank was Saladhin Aitjdag volledig onzichtbaar, terwijl Lacroix zich op de rechterflank maar zelden toonde.

Na een schot van Ahmet Olgün vanaf de rand van het 16-metergebied kon Grabovac nog wel de rebound inschieten, maar doelman Dave Meijers stond paraat.

Na rust wisselde trainer Roger Reijners Aitjdag voor Haik Israelian en daarmee kwam meer snelheid in de ploeg. Israelian viel prima in, waardoor het spel zich steeds op de linkerflank afspeelde. Op de rechterflank gebeurde, helaas voor Lacroix, helemaal niets.

Na een individuele actie scoorde Olgün de verdiende 0-1. Jong Fortuna speelde de tweede helft een versnelling hoger, waardoor S.V. Meerssen in de problemen kwam.

Israelian besloot nog in het zijnet, maar even later was het toch raak. Olgün schoot oog in oog met de doelman de 0-2 tegen de netten.

Vlak voor het einde scoorde hij de 0-3 uit een vrije trap. Er werden door de scheidsrechter geen kaarten gegeven.

Morgen speelt het eerste team een oefenwedstrijd tegen V.V. Sittard. Het is aan Lacroix om dan te laten zien wat hij ècht in zijn mars heeft. Hij passeerde dan wel makkelijk zijn tegenstander, maar van enige snelheid in handelen was nauwelijks sprake. Desondanks werd hij vaak aangespeeld en leverde hij enkele redelijke voorzetten af. Al met al zat er toch tè weinig snee op en lijkt een contract veraf.