Vanavond stond de eerste wedstrijd van de oefencampagne op de kalender. Traditioneel vond deze plaats in Munstergeleen waar Fortuna het opnam tegen SVM. Na een flitsend begin bleef de teller voor de Sittardenaren steken op zeven.

De wedstrijd begint veelbelovend met doelpunten van Gevaro Nepomuceno en Prince Rajcomar, maar daarna zakt het spelpeil zienderogen. Er volgen kansen voor met name Prince Rajcomar, maar ze benutten lijkt lastig voor de aanvaller.

Na een klein kwartier schiet Jeffrey Vlug de bal in de kruising en na ruim 20 minuten zorgt een eigen doelpunt van SVM voor de 0-4. Daarmee is de kous af voor de eerste helft.

In de tweede helft speelt Willy Boessen met de tweede garnituur. Ook in die helft stuit Fortuna op prima keeperswerk en weer nog amper drie doelpunten te scoren. Via Jordie Briels, Sjoerd Linssen  en Abdelaziz Khalouta werd de stand naar 0 – 7 getild.

In de eerste helft speelde tester Karim Ben Liou mee, maar maakte geen verpletterende indruk

SVM – Fortuna Sittard:
1. Nepomuceno 0 – 1, 3. Rajcomar 0 – 2, 12. Vlug 0 – 3, 22. Nummer 4 SVM 0 – 4, 49. Briels 0 – 5, 74. 0 – 6 Linssen, 87. Khalouta 0 – 7.