Dit weekend en de aankomende week vinden wedstrijden plaats in het kader van de UEFA Nations League. Fortuna Sittard levert vier internationals.

Gisteren speelde Finland in Helsingfors thuis tegen Wales. Dat werd voor Rasmus Karjalainen (verhuurd aan Örebro SK) geen groot succes. Niet in de minste plaats voor Karjalainen zelf; hij bleef 90′ op de bank. Maar Finland (58e op de FIFA World Ranking) verloor van het veel hoger gerangschikte Wales (23e). Na 80’minuten scoorde Kieffer Moore de enige treffer van de wedstrijd.

Lazaros Rota verging het nauwelijks beter. Want de rechtsback van Fortuna bleef eveneens 90′ op de bank bij Griekenland (54e op de FIFA World Ranking) en moet dus wachten op zijn debuut. De Grieken speelden hun uitwedstrijd in Ljubljana tegen Slovenië (met Miha Zajc als invaller) en kwamen net als Slovenië (64e op de FIFA World Ranking) niet tot score.

Doelpunten vielen wel in Parma. Daar nam Moldavië (175e op de FIFA World Ranking) het op tegen Kosovo (115e op de FIFA World Ranking). Bij Moldavië speelde Alexei Koșelev de gehele wedstrijd mee. Hij zag zijn land de leiding nemen na een treffer van Ion Nicolaescu, maar winst zat er voor Koșelev niet in. Na 70′ zorgde Benjamin Kololli voor de gelijkmaker, waardoor de Kosovaren een punt meenamen naar Pristina. Voor Moldavië bleef voormalig Fortuna-aanvaller Vitalie Damașcan de gehele 90’op de bank.

Vanavond staat voor Branislav Niňaj en Slowakije (32e op de FIFA World Ranking) de derby tegen de Tsjechische Republiek (45e op de FIFA World Ranking) op het programma, al zal het ontbreken van publiek er in Bratislava de scherpe kantjes vast vanaf halen.

Bron: UEFA (Finland) / UEFA (Griekenland) / UEFA (Moldavië)