De honger van Fortuna Sittard op transfergebied lijkt nog niet gestild. De volgende naam die opduikt is Miha Zajc. Tenminste, als we Yağız Sabuncuoğlu mogen geloven? Wie? Inderdaad. Sabuncuoğlu is verslaggever voor TRT Spor, de sportzender van de Turkse NOS.

Sabuncuoğlu stelt dat Fortuna zich bij Zajc’ werkgever officieel heeft gemeld en hem wilt overnemen. In hoeverre Fenerbahçe SK (de werkgever van Zajc) hiervoor open staat is onduidelijk. Hoe dan ook, het nieuws zorgt voor een ware storm aan berichten op de Turkse sociale media, met duizenden reacties als gevolg waarbij niet op een miljoen Euro meer of minder wordt gekeken.

In zulke gevallen is het altijd goed om de verantwoordelijken van Fortuna hierover aan de tand te voelen. Voor de Turkse media een peuleschil, aangezien Fortuna in Turkse handen is. Het Turkse Ajansspor deed het en nam contact op met Işıtan Gün.

Işıtan Gün: ‘We hebben niet met Fenerbahçe over Zajc gesproken. Eerlijk gezegd moest ik glimlachen toen ik kennis nam van het bericht. Eerder een vreemd bericht… Als je zijn prijskaartje bekijkt; voor zulke bedragen worden in Nederland geen spelers gekocht. Zelfs de rijkste clubs betalen zulke onrealistische bedragen niet.’

Maar, over wie hebben we het eigenlijk? Nou, Miha Zajc is een 26-jarige Sloveense middenvelder die na het seizoen 18/19 door Fenerbahçe SK voor € 3.500.000 werd gekocht van het Italiaanse Empoli FC. De afgelopen twee seizoenen kwam Zajc niet verder dan 10 wedstrijden per seizoen voor ‘Fener’ en heeft zijn transfersom nog geen moment kunnen rechtvaardigen. De hoogste tijd dus voor een vaste plek in de basis, maar volgens Gün zal dat (vooralsnog) niet in Sittard-Geleen zijn.

Bron: Yağız Sabuncuoğlu Twitter / Ajansspor / Foto: Hürriyet.com.tr / Spor Arena