Om de post spelerssalarissen – die onze club als een molensteen om de nek hangt – te verkleinen mogen zowat alle spelers, met uitzondering van onze eigen jeugdspelers, transfervrij vertrekken.
Kort gezegd komt het erop neer, dat als er een club geïnteresseerd is in bijvoorbeeld Haeldermans, Krijgsman, Geerinckx, Van der Hoeven, Cramb of Emeran, deze club deze speler voor niets kan overnemen. Waarschijnlijk is Mommers zelfs bereid de speler gratis en voor niets af te leveren op de plaats van bestemming (eventueel met een strik erom).
Eén speler heeft al gebruik gemaakt van deze vrije transfer: Joost Volmer. Hij is voor niets naar AZ verkast. Dat vinden we een zeer vreemde beslissing van Fortuna Sittard. Als Aston Villa bereid is ruim 5 miljoen gulden neer te tellen voor Stefan Postma van De Graafschap, dan onderstreept dat toch nog maar eens dat ze in Groot-Britannië behoorlijke bedragen betalen voor spelers uit de middenmoot van de eredivisie. Dat in ogenschouw nemende ben je een dief van je eigen portemonnee als je Volmer niet uitleent aan Heart of Midlothian, als die club aangeeft Volmer wellicht definitief over te nemen na een korte huurperiode.
Jeugdspelers mogen niet transfervrij vertrekken. We moeten dan vooral denken aan de spelers die deel uit maken van het talentenfonds.
Als er al belangstelling is voor spelers van onze club, dan is dat voor de jeugdspelers. Niet vreemd natuurlijk voor wie de status van onze jeugdopleiding kent en het afgelopen seizoen de “vedetten” aan het werk heeft gezien (bron: Limburgs Dagblad).