Na een lange periode van onduidelijkheid heeft Vitor Saba zelf uitleg gegeven bij zijn situatie bij Fortuna. Hij stopt vanwege gezondheidsredenen met onmiddellijke ingang als voetballer. Met andere woorden: zijn actieve voetbalcarrière zit erop. En zo komt een einde aan een periode waarin noch club noch Saba zich uitspraken over de situatie waarin de Braziliaanse middenvelder verzeild was geraakt.

Saba strijkt op het einde van de wintertransferperiode van het seizoen 2016-2017 neer in Sittard. Zijn contract bij Al Muharraq FC loopt af waarna Saba een contract tot het einde van het seizoen tekent waarbij Fortuna de optie heeft dat contract met een jaar te verlengen. Die optie wordt in maart gelicht, waardoor Saba nóg een seizoen in Sittard blijft.

Ondanks dat Fortuna Saba’s contract verlengt verlaat de middenvelder Fortuna toch op het einde van het seizoen. Na amper vijf wedstrijden vertrekt Saba naar Hong Kong om te gaan spelen bij Eastern SC. Saba nam het openlijk op voor spelers waarvan Sunday Oliseh af wilde en kon zelf daarna eveneens vertrekken.

Maar Sunday Oliseh vertrekt bij Fortuna, Saba heeft (blijkbaar) nog een contract in Sittard en keert terug bij Fortuna. Maar ook dat wordt geen succes. De trainersstaf geeft aan geen prijs te stellen op Saba’s aanwezigheid waarna hij wordt gesommeerd met Jong Fortuna te gaan trainen. Dat Saba daar geen trek in heeft is evident, maar ook zijn blessuregevoeligheid speelt hem parten. Saba traint al een tijd niet meer bij (Jong) Fortuna, waarna Saba vandaag de knoop doorhakt. Hij stopt met voetballen.

Het wachten is op een officiële mededeling van Fortuna.

Bron: Vitor Saba Instragram