We hebben de open dag (die bezocht werd door circa 1.500 supporters) gebruikt om een inventarisatie te maken van de ziekenboeg. Zo vlak van de officiële start van het seizoen kan dat geen kwaad.
Als we goed hebben geteld, zitten er momenteel 10 spelers van de A-selectie in de ziekenboeg. We hebben 27 selectiespelers, dus dat is meer dan één op de drie….

1. Joost Volmer revalideert van een operatie en dat gaat nog maanden duren. Ga er maar vanuit dat we Joost voor de winterstop niet meer zien.
2. Jo Geerinckx kampt met een liesblessure. Hij zou geopereerd worden, maar dat is weer uitgesteld. Verel zou een “mannetje” kennen, dat hem binnen een paar weken van zijn liesproblemen afhelpt. Ja ja, we adviseren Geerinckx zich gewoon te laten opereren, geen voodoo praktijken graag! Maar goed, als hij zich laat opereren, zijn we hem maanden kwijt en dat lijkt onvermijdelijk.
3. Roger Haine moet nog geopereerd worden, maar dat wordt een gecompliceerde operatie, die hem negen maanden revalidatie gaat kosten. Roger kan zich dus op het seizoen 2002/2003 gaan voorbereiden.
4. Rolf Landerl is herstellende van zijn buikwandoperatie, of beter gezegd hij herstelt van een operatie aan twee zenuwen die bekneld zaten in de buurt van zijn buikwand. Volgens Rolf zien we hem over een maand terug op het veld.
5. Georges Tychon revalideert ook nog steeds. Hem mogen we pas terug verwachten na de winterstop.
6. Colin Cramb voelt nog steeds de naweeën van een enkelblessure. Maar hem maakt de medische staf niks wijs: Colin speelt aanstaande zondag tegen Vitesse! Zo horen we het graag!
7. David Klimek heeft nog steeds problemen met zijn hamstring. Hij denkt nog één à twee weken nodig te hebben vooraleer hij zijn rentree kan maken.
8. Dennis Krijgsman is duidelijk op de weg terug. Hij heeft individueel de training weer hervat. Nog een paar weekjes en hij is terug.
9. Jochum van der Hoeven kan vergeleken worden met Krijgsman, ook hij heeft de individuele training hervat.
10. Cliff Hamers. We weten het niet zeker (we hebben hem niet gesproken), maar volgens ons is ook Cliff langdurig uit de roulatie.