De Portugese bond gebruikte de periode tussen de interlands tegen Zwitserland (afgelopen donderdag) en Italië (komende dinsdag) om een interview te houden met Fortuna’s gedeeld topscorer André Vidigal. Hier een vertaling van dat interview, dat niet alleen over Portugal O20 gaat.

Het interview begint met een terugblik op het duel tegen Zwitserland en een vooruitblik op het duel tegen Italië. “Portugal was sterker dan Zwitserland, maar vanwege twee rode kaarten kwamen we in de problemen”, aldus André die de hele wedstrijd vanaf de bank zag. “Desondanks slaagden we erin alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen“. Alhoewel Italië traditioneel een sterke tegenstander is, hoopt Vidigal dat het dinsdag beter gaat. Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet.

Vervolgens gaat het over André Vidigal zelf en zijn achtergrond. André komt namelijk uit een voetbalfamilie. Oom Luís Vidigal speelde vijftien interlands voor Portugal; oom Lito Vidigal speelde zestien interlands voor Angola. “Die achternaam brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee”, bekent André.

Mijn ooms speelden betaald voetbal, mijn vader (Beto Vidigal) ook. Ik ben de jongste in de familie, het is dus logisch dat ik de druk van de naam ‘Vidigal’ voel. Ik wil mijn kwaliteiten laten zien, me ontwikkelen en ver geraken in het voetbal.

Oom Luís geeft hem het beste advies. “Hij is degene die het het verst schopte in het betaalde voetbal (meeste interlands voor Portugal). We spreken elkaar vrijwel elke dag en het beste advies dat hij mij gegeven heeft, is dat ik mijn handen uit mijn mouwen moet steken, altijd sterk moet zijn en een winnaarsmentaliteit moet tonen.

Bron: FPF