De nieuwe technische leiding van de club heeft de eerste beslissingen genomen wat betreft de spelers met aflopende contracten.
Fortuna heeft vier spelers met een aflopend contract een nieuwe aanbieding gedaan. Het gaat om Tom Daemen, Joep Op den Kamp, Serdal Güvenc en Zarko Grabovac. Het is nu aan dit viertal om dit voorstel van een handtekening te voorzien of ergens anders een contract te versieren.
Het viertal Guido Budziak, Tomas Daumantas, Lionel Lord en Sten Dreezen heeft geen nieuwe contractaanbieding gekregen van Fortuna Sittard en moet dus opzoek naar een nieuwe club.
Fortuna sprak nog niet met de negende speler met een aflopend contract: László Mészáros. Mészáros is momenteel op proef in de VS. Het is onbekend of Fortuna met hem verder wil.
Verder wil Fortuna het contract van Joos van Barneveld openbreken en dus verlengen. Het huidige contract loopt nog tot 1 juni 2007, maar het is een publiek geheim dat dit een contract tegen eredivisie voorwaarden is. Fortuna is nu vast van plan om daar een eerste divisie contract van te maken, met als tegenprestatie een verlenging van het contract met enkele jaren. Mocht de club tot een akkoord kunnen komen met Van Banrneveld dan biedt dat ruimte op de spelersbegroting 06/07.

Bron: Dagblad De Limburger