Gisteren speelde Fortuna Sittard nog een competitieduel tegen de regerend landskampioen en vandaag werd alweer geoefend. Tegenstander was Helmond Sport, de huidige nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie.

Fortuna’s basiselftal wordt gevormd door spelers uit Fortuna’s O21-elftal en door spelers die gisteren vanaf de bank startten. En dat is even wennen. Van die mogelijkheid maken de gasten uit Helmond gretig gebruik als Anthony van den Hurk de bal na een kleine 10 minuten over Luuk Koopmans schiet.

Na de achterstand gaat Fortuna op zoek naar de gelijkmaker en is via Mouhamed Belkheir dichtbij. Maar het duurt nog tot aan het half uur als Imah Griffith doelman Ramón ten Hove van grote afstand weet te verschalken. En 1-1 is meteen de ruststand.

Meteen na rust probeert Fortuna op voorsprong te komen, maar blijkt de doelman van Helmond Sport een te grote sta-in-de-weg. Na een uur voetballen komen de Helmonders zelfs op voorsprong als Håkon Lorentzen een voorzet van Joeri Schroyen achter Koopmans werkt.

In de slotfase mogen Mick Niessen, Zaid Herradi en Hasip Korkmazyürek nog invallen, maar de stand verandert er niet meer door. En dus blijkt Helmond Sport over 90 minuten te sterk.