Verleden jaar werd de TOF-loterij georganiseerd. Het werd een enorm succes. Er was haast niemand in de Westelijke Mijnstreek die niet in het bezit was van een paar loten; uiteindelijk leverde de loterij € 77.200 op. Maar, gedane zaken nemen geen keer en men is met een nieuw initiatief begonnen, namelijk de veiling van originele wedstrijdshirts…


De TOF-loterij is een geweldig succes. Door middel van het verkopen van loten à € 1, maakt iedereen kans op mooie voetbalprijzen. Ballen, gesigneerde shirts en andere (voetbal)attributen, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het winnen.

 Als opvolger van de befaamde loterij wordt een veiling van originele wedstrijdshirts bedacht. Gesigneerde shirts van het Nederlands Elftal, Ajax, Everton, je kunt er allemaal op bieden. Tal van vedetten hebben vrijwillig afstand gedaan van hun shirt en dat valt te prijzen.

De Fortuna Online-redactie heeft vernomen dat het veilingaanbod binnenkort gevoelig zal worden uitgebreid. Niemand minder dan Hans Erkens heeft zijn kledingkast eens binnenstebuiten gekeerd.

‘Bij Fortuna Sittard is het voor mij allemaal begonnen. Ik heb mijzelf daar doorontwikkeld en werd er gemaakt tot de rechtsback die ik bij Ajax meestal was. Mocht Marcos Evangelista de Moraes een generatiegenoot van me zijn geweest, dan ging hij destijds ongetwijfeld door het leven als ‘de Braziliaanse Hans Erkens’. In die tijd speelden we tegen de crème de la crème van het Europese voetbal en dat heeft me vele mooie shirts opgeleverd’.

Desondanks zal Erkens geen shirts uit zijn Amsterdamse periode ter beschikking stellen. Immers, hoeveel jaar is dat niet geleden en wie zit daar nog op te wachten? ‘Mensen die in het verleden leven, leven niet in het heden’, alsdus de olijke Erkens. ‘Ik heb zulke wijsbegeerten geleerd tijdens de LOI-cursus neuro-linguïstisch programmeren. Ik heb er nog dagelijks profijt van’.


Hans Erkens: ‘Het vervelende is alleen dat als ik zeg ‘je mag niet aan roze olifanten denken’, je dat toch gaat doen’

In plaats van het verleden op te rakelen kijkt ‘het boertje uit Schinnen met woeste baard’ liever naar de toekomst. ‘En dat is Sporting Limburg. Vandaar ook dat ik namens deze volksbeweging enkele shirts ter beschikking stel om te laten veilen. Mensen die mij kennen weten dat ik nooit zomaar iets weggeef. Nee, het zal gaan om echte pronkstukken’.


Hans Erkens: ‘Vaak blijven mensen in de droomfase steken en komen ze aan het concretiseren van hun droom niet toe’

Niet alleen gesigneerde shirts van Willy Dullens, Arie de Zeeuw en Olaf van Eijndhoven worden beschikbaar gesteld; het gaat ook om shirts van spelers die Sporting Limburg al had vastgelegd. Op namen wil Erkens niet ingaan. ‘De bewuste shirts zijn alleen voorzien van een nummer en niet van een naam, neem van mij aan dat het gaat om spelers die passen bij de ambities van Sporting Limburg. Meer kan ik daar nu niet over zeggen’.

Naast gesigneerde wedstrijdshirts stelt Erkens namens Sporting Limburg nog enkele andere zaken beschikbaar om te laten veilen. Naar verluid gaat het om ‘gebakken lucht’, het boek ‘neuro-linguïstisch programmeren voor dummies’ en vrijkaarten voor het eerstvolgende ‘Hans Erkens Event’.