BV Veendam heeft zich vorige week gemeld bij Ronald Hamming. Veendam wil Fortuna’s topscorer aller tijden het komende seizoen graag overnemen van Fortuna. Veendam heeft overigens nog geen contact opgenomen met Fortuna en daarmee overtreedt Veendam zeer waarschijnlijk de FIFA-regels. Een club mag geen contact opnemen met een speler die nog een contract heeft bij een andere club dat nog langer dan een jaar loopt, zonder dat die club daarvoor toestemming geeft. En dat is in het geval van Hamming toch echt het geval (hij heeft een contract tot juli 2004).

Toch is het niet erg waarschijnlijk dat Fortuna Hamming aan zijn contract gaat houden. De spelers die vorig seizoen bereid waren hun “Opgenoord” contract te verscheuren en in te ruilen tegen een “salarycap” contract hebben de toezegging gekregen dat ze transfervrij konden vertrekken als ze een beter contract elders in de wacht konden slepen. Emeran maakte daar al gebruik van en Hamming zal dat recht zeer waarschijnlijk ook wel hebben.
En dus ligt de bal bij Hamming (mocht Veendam echt concreet worden). Verlaat hij de club waarmee hij vergroeid is of gaat hij naar een club uit zijn geboortestreek waar hij zich na zijn voetbalcarrière toch al wil vestigen?

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger