Oud Fortunees Mark van Bommel verruilt de Europese kampioen FC Barcelona voor de Duitse kampioen FC Bayern München. Bayern München geeft aan 6 miljoen euro te betalen voor de Maasbrachtse middenvelder.
Als dat zo is, zal 5% van de transfersom niet naar Spanje maar naar Limburg vloeien. Dit als uitvloeisel van de zogenaamde solidariteitsvergoeding die de UEFA in het leven heeft geroepen. De 300.000euro zal naar rato verdeeld worden onder de clubs waarbij een speler zijn opleiding heeft genoten tussen zijn 12de en 17de jaar.
Afhankelijk van het antwoord op de vraag of Van Bommel vóór dan wel ná zijn 12de verjaardag de overstap van RKVV Maasbracht naar Fortuna Sittard maakte (Fortuna Online gokt dat hij de overstap voor zijn 12de maakte, maar weet dat niet zeker) gaat de gehele solidariteitsvergeoding naar Sittard of gaat er ook een gedeelte naar Maasbracht.
Hoe dan ook, er komt geld richting Fortuna Sittard. De vraag is echter: heeft Fortuna de rechten op de solidariteitsvergoeding van Van Bommel niet al verkocht aan een derde partij tijdens het financieel gezondmaken van de club?
Zo ja, dan ziet de club dus niets van dat geld. Zo nee, dan heeft Fortuna ineens een behoorlijk bedrag op de rekening staan. Dat geld ga je natuurlijk niet in nieuwe spelers stoppen. “Incidentele inkomsten niet structureel uitgeven” is namelijk les 1 die geleerd moet zijn uit het Opgenoord tijdperk.

Bron: Bayern München