Joos van Barneveld eist circa een kwart miljoen euro van Fortuna Sittard. In het seizoen 01/02 degradeerde Fortuna uit de eredivisie, maar in dat degradatiejaar liet Theo Mommers Joos van Barneveld (net als Harry Gommans) een sterk verbeterd contract tekenen. Fortuna deed dit in de hoop Van Barneveld voor een smak geld te kunnen verkopen om zodoende de ergste schuldenlast kwijt te raken.
Echter, de transfermarkt stortte in en de gedroomde miljoenen voor Van Barneveld kwamen er niet. In plaats daarvan moest Fortuna gaan onderhandelen met Van Barneveld over zijn salaris dat voor Fortuna begrippen onbetaalbaar was.
Inmiddels was Mommers vertrokken en had Jos Nuijen de leiding. Hij bereikte een akkoord met Joos van Barneveld over salarisverlaging en daarmee leek de zaak beklonken. Wat niet naar buiten kwam was dat Van Barneveld het salaris dat hij had ingeleverd zou ontvangen op het moment dat zijn contract in Sittard-Geleen zou aflopen. Van Barneveld is niet tussentijds vertrokken, dus dat moment doet zich komend jaar in juni voor als zijn contract afloopt en dus eist Van Barneveld nu zijn geld op: 250.000 euro.
Waar Fortuna dat geld vandaan moet gaan halen is onduidelijk. Wellicht eindigt deze zaak in een juridisch gevecht. Echter, zaakwaarnemer Kees Ploegsma geeft aan dat de zaak zo klaar is als een klontje. Hij heeft de door Nuijen geaccepteerde constructie blijkbaar zwart op wit.

Bron: Dagblad De Limburger