Fortuna’s ziekenboeg kent drie patiënten: Roald van Hout, Mailson Lima en Emir Dautovic.

Van Hout raakte op 30 oktober geblesseerd aan zijn knie in het thuisduel tegen RKC Waalwijk, maar de aanvaller zal vanaf maandag na twee weken afwezigheid weer meetrainen met de groep. Het thuisduel tegen MVV Maastricht dat Fortuna volgende week vrijdag speelt, moet haalbaar zijn.

Lima raakte op 1 juli geblesseerd tijdens de training voorafgaand aan het eerste duel van de oefencampagne. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie. Gevreesd werd dat het seizoen al voorbij was voor de buitenspeler voordat het goed en wel gestart was. Ondertussen is de prognose optimistischer. Lima heeft voorzichtig de oefeningen met de bal hervat. Zonder tegenslag kan Lima eind januari/begin februari aansluiten bij de groep.

Dautovic meldde zich begin augustus bij Fortuna, na de start van de competitie. Het missen van de voorbereiding betekende dat hij een conditie-achterstand had, die hij eerst diende weg te werken. Gedurende zijn inhaalslag liep de verdediger een liesblessure op. Daar leek hij aan de vooravond van het duel tegen De Graafschap van hersteld, maar een terugslag volgde. Een prognose van zijn rentree is ons onbekend.

Bron: Fortuna Sittard