Twee spelers van Fortuna Sittard staan in de belangstelling van buitenlandse clubs. Het gaat om de A-jeugdspeler Jeroen Bergmans en Sancak Kaplan die deel uit maakt van de hoofdmacht van Fortuna Sittard.
Middenvelder Bergmans speelt momenteel op proef bij de jeugdploeg van de Engelse premierleagueclub Tottenham Hotspur. Hij schijnt daar goed bezig te zijn en als hij zijn goede indruk kan doortrekken in een oefenduel tegen Watford, dan zou hij wel eens de overstap kunnen maken van de Fortuna jeugd naar de Spurs jeugd.
Bergmans is geen contractspeler van Fortuna Sittard en behoort ook niet tot het Fortuna Talentenfonds. Met andere woorden, Fortuna ziet in hem niet de grootheid die Tottenham nu blijkbaar wel in hem ziet.
Linksback Sancak Kaplan is op proef bij de Turkse eredivisionist Malatyaspor. Malatyaspor heeft momenteel een trainingskamp opgeslagen in Hannover. Kaplan heeft zich daar bij de Turkse selectie gevoegd.
Of Kaplan transfervrij mag vertrekken is onduidelijk. Hij heeft nog wel een doorlopend contract bij Fortuna maar behoort niet tot het Fortuna Talentenfonds. De toekomst zal het wel uitwijzen.

Bron: Dagblad De Limburger