Januari zit erop, 1 februari inmiddels ook bijna. En dat betekent dat ook de wintermercato tot het verleden behoort. Een doorgaans spannende periode, waarin een club nog een laatste inspanning kan doen met het oog op de tweede seizoenshelft.

Daar waar Dagblad de Limburger en VI speculeren (of het zeker weten) over een trainerswissel bij Fortuna, blijft juist in de trainersstaf (voorlopig?) alles bij het oude. Sunday Oliseh is nog steeds trainer van Fortuna, met Alexander Voigt en Gino Facenna als zijn secondanten.

Na de wedstrijd tegen FC Dordrecht (3-0 verlies) herziet Oliseh zijn mening dat hij geen spelers nodig heeft in de titelstrijd en krijgt prompt enkele spelers méér tot zijn beschikking.

Daar waar de club in de eerste week van januari de 18-jarige Servische middenvelder Lazar Kojic tot de zomer van 2022 vastlegt, tekent een halve maand later de 24-jarige Michael Pinto een contract dat hem voor tweeënhalf jaar aan Fortuna verbindt. Pinto, voetbalnaam ‘Mica’, is een linksback met drang naar voren die tegen FC Dordrecht zijn debuut maakt.


Mica Pinto heeft al twee wedstrijden voor Fortuna gespeeld

Verder huurt Fortuna deze week de 19-jarige Britse middenvelder Todd Cantwell van Norwich City FC voor de rest van het seizoen. Tenslotte poseert de Roemeense jongeling Alex Petrice in een shirt van Fortuna, al is zijn komst door de club nog niet bevestigd.

Naast het aantrekken van Kojic, Pinto, Cantwell en Petrice staat het vertrek van Ufukcan Engin. Hij tekent deze week een contract bij het Turkse İstanbulspor A.Ş. Ook Mickaël Malsa verlaat Fortuna. Tijdens de voorbereiding aangekondigd als ‘powerhouse’, maar niet in Sittard. Hij wordt verhuurd aan het Griekse FC Platanias.


Clint Essers tekent zijn eerste profcontract

Naast de komst en het vertrek van spelers heeft de club nog meer te melden op sportief gebied. Clint Essers verklaart half december zelf dat hij een profcontract heeft getekend voor twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen. Dat wordt nu door de club bevestigd. Daarnaast tekent ook middenvelder Luc Tinnemans voor tweeënhalf jaar. Doelman Job van de Walle heeft eveneens zijn eerste profcontract getekend, maar over de duur van zijn verbintenis is niets bekend. Evenals over de proefperiode van Nassim el Ablak.

Bron: Fortuna Sittard