Fortuna hoopte dat de spoedarbitragecommissie – die het verzoek van Fortuna om spelers te kunnen ontslaan – vorige week vrijdag al in behandeling zou hebben genomen.
Maar het woordje “spoed” moeten we toch niet al te serieus nemen. Dinsdag wist het Limburgs Dagblad al te melden dat de KNVB nog steeds geen datum had geprikt waarop de commissie uitspraak zou doen. Toen was de KNVB bezig de agenda’s (van alle betrokken partijen) naast elkaar te leggen om te komen tot een voor iedere partij acceptabele datum.
En dat blijkt niet mee te vallen. Sommige spelers zijn op vacantie, hun zaakwaarnemers zijn of onbekend of spoorloos en Krijgsman zal wel geen gaatje meer hebben in zijn agenda, want hij moet per slot van rekening toch echt gewoon eten…
Conclusie: die spoedarbitrage gaat nog wel even op zich laten wachten en als dat lang gaat duren kan er een probleem ontstaan. De eerste training van Fortuna is namelijk gepland op 8 juli. En Fortuna had graag voor die tijd afscheid genomen van de negen spelers. Dus het zou leuk zijn als die arbitragecommissie haar naam eer aan doet en eens wat meer spoed achter deze zaak zet.

Bron: Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad