Fortuna gebruikt de afsluitende periode van het seizoen 15/16 om enkele spelers te testen. Momenteel zijn er zeven spelers op proef.

Diego Karg is een 25-jarige aanvaller die de jeugdopleiding van FC Den Bosch doorliep. Hij haalde in ’s-Hertogenbosch ook het eerste elftal, maar doorbreken kon hij er niet. Hij verkaste naar SC Telstar maar kon ook daar in twee seizoenen geen potten breken. FC Eindhoven gaf hem een kans in het seizoen 14/15 op amateurbasis, maar ook daar werd hij geen vaste waarde. Het huidige seizoen kwam Karg niet aan spelen toe – een testperiode bij FC Oss in de winterstop liep op niets uit.

Frank Wiafe is een 26-jarige aanvaller die uitkwam voor de jeugd van Ajax en Newcastle United. Doorbreken bij die clubs kon hij echter niet. Hij begon aan de zwerftocht die hem via Hongarije, België, Roemenië aan de start van het seizoen 14/15 in Groesbeek bracht, waar hij een seizoen speelde voor Achilles ’29. Het afgelopen seizoen speelde hij bij topklasser FC Lienden.

Paul van der Helm is een 23-jarige doelman die zijn opleiding genoot bij FC Utrecht. Een doorbraak in de Domstad bleef uit. Van der Helm verkaste begin 2015 naar FC Eindhoven. Hij bleef daar een half jaar, om vervolgens aan het begin van het huidige seizoen over te stappen naar tweedeklasser Lierse SK, dat hem na een half seizoen uitleende aan derdeklasser Berchem Sport.

Enzo Wirtz is een twintigjarige Duitse aanvaller, die zijn jeugdopleiding afsloot bij Borussia Mönchengladbach. Het afgelopen seizoen speelde hij bij regionaligist FC Wegberg-Beeck.

Wim Bokila is een 28-jarige Belgische aanvaller die in het seizoen 09/10 een veelbelovende start maakte in het profvoetbal bij AGOVV (19 doelpunten). Het leverde hem een transfer op naar het Slowaakse MSK Zilina, maar na een half seizoen keerde hij terug naar Nederland (SDUOC Ulft), waar hij anderhalf seizoen speelde. In het seizoen 13/14 ging op avontuur in Bulgarije (FC Etar‘24), maar die club ging failliet. De afgelopen twee seizoen speelde hij in België. Het eerste seizoen bij derdeklasser KSC Grimbergen; het afgelopen seizoen bij tweedeklasser Eendracht Aalst.

Jannik Stevens is een 27-jarige Duitse verdediger, die zijn jeugdopleiding afsloot bij Borussia Mönchengladbach. Een doorbraak kwam er niet in Gladbach, iets wat ook niet lukte bij VfL Bochum en Alemannia Aachen. Het afgelopen seizoen speelde hij bij regionaligist Eintracht Trier.

Alex Matuta is een twintigjarige Belgische middenvelder, die speelt bij tweedeklasser KFC Dessel Sport.

Bron: Fortuna Sittard