Een strijdvaardig en bij vlagen uitstekend spelend Jong Fortuna is vanavond door de leeftijdsgenoten van AZ met 1-4 in de 1/8 finale uitgeschakeld voor de Gatorade Cup.
Jong Fortuna kwam al na 10 minuten op voorsprong door Emmo Guvenc die een door hem zelf opgezette aanval na een combinatie met Sala Aitjdag wist af te ronden. AZ kwam in de 2e helft langszij via een directe vrije trap. Pas ruim in de verlenging wisten de Alkmaarders de wedstrijd naar zich toe te trekken, mede door een strafschopfout van Simone met daaropvolgend zijn 2e gele kaart.
AZ bracht o.a. Huijsegems, De Cler, Meerdink, Koevermans, Danny Mathijssen en De Zeeuw in de basisopstelling binnen de lijnen.